Spelcarrousel was met enkele vertegenwoordigers aanwezig op de Nocturne van Asmodee. Deze spellenavond vond plaats in de prachtige showroom van Asmodee te Kortenberg.
Wij werden heel vriendelijk ontvangen, en konden samen met tientallen andere spelfanaten van spellenclubs en spellenwinkels het aanbod van zo'n veertig spellen aanpakken. Het aanbod bestond uit gezelschapsspellen voor de hele familie, voor kinderen en voor ervaren spelers, zowel Nederlandstalige als Franstalige spellen. Een klein legertje demonstratoren stond klaar om ons met veel geduld de spelregels uit te leggen.
Er was geen gebrek aan drankjes, hapjes en hartige zoutjes of zoetjes en dit geheel gratis. De avond werd afgesloten met een tombola voor de aanwezigen.

Gespeelde spellen

Nonsense: een spel waar de deelnemers naar hartenlust kunnen zeveren en zwanzen en hiermee ook nog punten kunnen winnen. Het spel laat de fantasie de vrije loop en zorgt voor hilarische verhalen. Zeker het proberen waard en een aanrader voor spelers die van partyspellen houden. Alle deelnemers kregen een demonstratiepakketje mee om het spel te kunnen testen. Wij brengen dit een volgende spellenavond mee.

Waterlily: een visueel mooi bordspel voor kinderen maar ook leuk voor volwassenen. Vooral het aspect dat je in het ongewisse blijft over je punten en winstkansen tot op het einde van het spe zorgt voor spanning. Niet te snel met je kikkers in de poel duiken is de boodschap maar ook niet te laat komen of je grijpt naast de prijzen.

Dixit: dit kaartspel is reeds uitvoerig beschreven op allerhande fora, al enkele keren gespeeld in onze spellenclub en  voor mij een van de toppers van de laatste tijd.

Korsar: een heruitgave van het familiespel met schepen, piraten en kapiteins. Een kaartspel waar je mekaar lekker in de weg kan zitten en de loef afsteken. Twee honden vechten voor een been en een derde loopt ermee heen is hier volop van toepassing. 

Digger: een prototype van een leuk spelletje met dobbelstenen. Je bent een schattenzoeker op zoek naar diamanten en andere edelstenen. Maar let op, schat je tijd heel goed in of je raakt alles kwijt, En hou je tegenstrevers in het oog want er zijn steeds kapers op de kust om je gevonden edelstenen te stelen.

identik: leuk tekenspel, dat zich toch onderscheidt van andere tekenspellen à la Pictionary. Dit spel bevordert zeker je comminicatietieve vaardigheden, en je tekentalent is van minder belang. Een speler geeft een omschrijving van een voorbeeldtekening, de andere spelers proberen deze beschrijving zo goed mogelijk na te tekenen. Later worden er punten gescoord. Maar heeft de speler die de omschrijving geeft goed op de details gelet?

Ile interdite: eindelijk kon ik Forbidden island spelen, al was het de Franstalige versie. Het kaartspel voldeed volledig aan alles wat ik er al over gelezen heb. Dit cooperatieve spel staat vanaf nu nog meer op mijn verlanglijstje en op dat van de spellenclub.

Mr. Jack pocket: deze mini-uitgave kan niet tippen aan grote broer, en tweespersoonsspel Mr Jack . Het scenario van schurk en dedectieve klopt maar er zijn heel wat minder mogelijkheden. Het spelletje dat ik speelde was zeer snel afgelopen, maar dat kan aan mijzelf liggen natuurlijk.

Djam: prototype van een woorddobbelspel. Een goede woordenschat zal je zeker helpen. De dobbelstenen bepalen het thema, de beginletter van het woord en leveren punten op naarmate er meer gedobbelde letters voorkomen in je woord. Zeker een aanrader voor liefhebbers van woord- en reactiespelletjes.