In oktober maken we ons stilaan op voor de nieuwe spellen die eraan zitten te komen. Zo is het uitkijken naar wat het goed doet in het Duitse Essen, maar verwachten we ook al de shortlist voor de Gouden Ludo die in november uitgereikt wordt. Toen we die shortlist kregen, waren we toch een beetje verrast dat we geen enkele van de vier genomineerden in ons bezit hebben. Van naam kenden we ze wel, maar uitproberen was er nog niet van gekomen. Dat moet dus goedgemaakt worden komende maand op Spel 2014 in Antwerpen!

Istanbul leek sowieso een spel dat bij onze spelersgroep past en werd intussen dan ook al toegevoegd aan de collectie. Het werd meteen uitgeroepen tot ons 'spel van de maand', samen met de andere nieuwe aanwinst Camel Up, dat in kwb-magazine Raak een goede spelbespreking kreeg. Beide werden uitgeprobeerd en goed bevonden.

Aan een andere tafel wist Viktor zich uit kronen tot de onbetwiste キング・オブ・トーキョー, de 'King of Tokyo' dus. Nog helemaal in de overwinningsroes liet hij daarna zijn treinen in Ticket to Ride ook nog doorrijden tot in Tokyo, wat hem jammer genoeg geen punten opleverde aangezien hij in Warschau moest raken...

Verder waren er nog Gepakt en gezaktRoom 25Love Letter, Dixit en Valse Motten. Misschien vergeet ik er dan nog één of twee, maar de 20 aanwezigen hebben zich alleszins weer goed geamuseerd.

Sfeermomenten