IMGP5392De Spelmarathon. Het wordt intussen een terugkerende afspraak rond Lichtmis. Het was bij de Spelcarrousel intussen al voor het derde jaar dat we begin februari gedurende twaalf uur aan de speltafel zaten. De enige korte onderbreking is die voor een snelle maaltijd en - als we dan toch even de zaal uit zijn - meteen ook maar een toiletstop. En af en toe om een tombolaprijs uit te delen onder de aanwezigen natuurlijk.

Een beschrijving geven van alle 31 dobbel-, behendigheids- en tactische spellen die gespeeld werden door de kleine 50 aanwezigen zou wat te veel worden, dus hierbij een greep van wat mij bijblijft van de uitputtingsslag:

  • Ook dit jaar hielden we een Qwixx-toernooi, Wouter werd de overtuigende winnaar. Chapeau, Wouter!
  • Er werden me twee leuke, luchtige spellen onder de neus geschoven - Pirato poker en Yikes! - die ik speelde zonder door te hebben dat het de maker zelf was die ze kwam voorstellen. Chapeau, Ally!
  • Er werd me een heerlijke spaghetti onder de neus geschoven, ook door de maker zelf. En de afwas heeft ze er nog eens bovenop gedaan. Chapeau, Magda!

Het smaakte weer naar meer, en dan heb ik het zowel over de spaghetti als over de spellen...

Gespeelde spellen

Qwixx; 7 Wonders; Can't Stop (x2); Dobble (x2); Flash Point, Fire Rescue; Forbidden Island; Hoogspanning; Infinite City (x2); Istanbul; King of Tokyo; Machi Koro (x2); Noorderwind: Perudo (x2); Spexx; Splendor; Stone Age; Tayü (x2); Takenoko; That's Life; Ticket to Ride Europe; Uno (x4); Het Dorp; Völuspá; Pirato poker; Yikes! Panic Tower (x2); Aquasphere; Russian Railroads; Mafiosi (x2); Blockers (x3); Dominion.

 

Sfeermomenten