Ik ga op reis en ik neem mee...

Spellenavond_2015_03_20

 De spellenavond van maart is de laatste voor de Compostela-pelgrimstocht van Jan, de stuwende kracht achter de Spelcarrousel. De jeugd neemt het voor drie maanden van hem over, maar blijft met één essentiële vraag zitten: wie zal er nu met groen spelen?

 

In de rugzak van Jan zitten - zo lezen we op zijn blog jancompostela.blogspot.be - ondere andere een spork, een kompas en lippenbalsem, maar geen spel... Misschien werd er voor de passage door Troyes een plaatsje vrijgehouden?

Dat spel zit vooralsnog niet in onze collectie, maar met de warmere oorden Carcassonne en Puerto Rico werden er deze maand enkele 'must haves' binnengehaald. Dit waren namen waar door onze vaste kliek al enkele keren naar gevraagd was en we konden zelf intussen ook niet meer in de spiegel kijken zonder ons een beetje te generen hiervoor.

El Gaucho, een spel waarin je als Zuid-Amerikaanse veeboer je kudde zo goed als mogelijk in bedwang houdt, was een koopje bij time2game.be. Op de gezichten van onze eigen gaucho's was de blijdschap met dit leuke extraatje af te lezen. Volgende maand nog eens?

Verderop in het lokaal weerklonken de kreten van vier holbewoners die aan het curlen waren. Eva en Freek moesten in Kairn al snel hun meerderen erkennen in über-kwb-oermensen Mario en Koen. Aanstekelijk, en zo werd iets later op de avond werd het spel nog eens uit de doos gehaald door vier nieuwe spelcarrousellers. 

En gewoonweg omdat we in een goede bui waren, maakten we deze maand niet één, maar twee aanwezigen gelukkig met de tombolaprijzen Spokentrap en Chipleader.

 

Gespeelde spellen

Take 5! (3x); Perudo (2x); Gepakt & gezakt (2x); Kairn (2x); That's Life! (2x); Carcassone Big Box; De kolonisten van Catan: kooplieden en barbaren; El Gaucho; La Isla; Kingdom Builder; De legenden van Andor; Puerto Rico; Qwixx; Rolit; Dobble; Brug naar de hemel; Machi Koro; Blockers!; Camel Up

Sfeermomenten