Terug naar spel

 

Met vandaag op het programma: de genomineerden voor de Gouden Ludo. Niet iedereen volgde de volledige programmatie, maar de gespeelde spellen vielen meestal wel in de smaak...

Eind november wordt de Gouden Ludo weer uitgereikt. Deze maand werd er daarom gestemd door tal van spellenverenigingen en ook aan ons werd onze mening gevraagd.

Aquasphere, Colt Express, Concept, Qwirkle... welk spel viel bij ons het meest in de smaak? Het in onze groep al erg veel gespeelde Qwirkle sleepte onze eerste plaats in de wacht, nipt voor het minder gespeelde Colt Express en ruim voor de twee andere nog onbekendere nobelen.

Uiteraard werd er ook tijd voorzien voor andere spellen: in september waren dat Ave CaesarDixitHet KoopmanshuisMachiavelliNoorderwind, PerudoTempusThe GameTicket to Ride - Europe, VöluspáColosseum en Tikal.

...

Intussen is het begin oktober en kennen we de winnaar van de Gouden Ludo 2015: Colt Express. Maar Spelcarrousel is er niet enkel voor de veelspelers: tijdens de kwb-startavond hoorde ik dat er interesse is om eens langs te komen voor een boompje wiezen en andere traditionele kaartspellen. Ik zal ervoor zorgen dat er op 16 oktober enkele boeken kaarten klaarliggen en leer dan graag hoe te belotten!

 

Gespeelde spellen

Aquasphere, Colt Express, Concept, Qwirkle, Ave Caesar, Dixit, Het Koopmanshuis, Machiavelli, Noorderwind, Perudo, Tempus, The Game, Ticket to Ride - Europe, Völuspá, Colosseum, Tikal

Sfeermomenten