We have a prize winner!

 

De spanning zat er meteen in bij onze eerste tombola van het jaar: het duurde een eeuwigheid voor Owen doorhad dat hij zijn winnende ticket op de grond had laten vallen... tot hilariteit van hen die ook graag een grabbel hadden gedaan uit de prijzenpot.

We zetten het nieuwe spellenjaar op het grootste gemak in en begonnen de avond met het uitgebreid overmaken van wensen en geven van kussen. Na een kwartiertje was het Wouter die de aanzet gaf om eraan te beginnen, dit door alvast de spelregels van Uno Power door te nemen.

Aan de tafel ernaast begon Jan met de uitleg van De Legenden van Andor, een spel dat je best steeds met dezelfde mensen speelt aangezien het een hele verhaallijn bevat. Elk spel is een nieuw hoofdstuk uit de Legenden en gaat verder waar je vorige spel eindigde. Een hele opgave, zeker met maar één spellenavond per maand!

Brug naar de hemel werd ook nog eens overgebracht van de collectie naar de tafel, we hebben dan ook enkele liefhebbers onder ons die hier regelmatig naar vragen. Zelf vond ik vanavond Ginkgopolis zeker de moeite waard, al duurde het wel even vooraleer we de spelregels doorgenomen hadden. Een medespeler die het spel al eerder speelde, is op dat moment een voordeel... en wordt een nadeel wanneer je daardoor geen grote kans meer maakt om zelf te winnen.

Maar een spel winnen, daar draait het bij ons niet om. Het gaat ons om het plezier en het samenzijn, en wat dat betreft zijn we allemaal winnaars.

 

Gespeelde spellen

Brug naar de hemel, Can't Stop, De Legenden van Andor, Ginkgopolis, Hoogspanning, Noorderwind, Spyfall, Uno Power (2x)

Sfeermomenten