Dubbel spelplezier in februari (2)

 

En dubbel drinkplezier blijkbaar ook. Waar de pintjes blijven staan, smaken de dubbels en tripels naar meer. Zorg vooral dat jullie veilig thuiskomen, mensen!

Het was weer eens een spellenavond zoals ik ze graag heb: een zaal die van begin tot eind gevuld is met mensen en gelach. En spellen natuurlijk, want anders zou het geen spellenavond zijn.

King of Tokyo en Spyfall blijven het goed doen, en de klassiekers Carcassonne en Puerto Rico kwamen weer uit hun doos.

Er hadden ook deze maand enkele mensen een eigen spel meegebracht. Zo konden we in twee teams van vier met als moderator Christof het spel Codenames uitproberen. Daarbij is het de bedoeling dat de teamleider met één trefwoord zijn medespelers de juiste kaartjes laat aanduiden. Spannend, maar bij momenten ook hilarisch wanneer je een woord verkeerd interpreteert of wanneer de teamleider een kaartje verkeerd gelezen heeft. :-)

Adel Verpflichtet, een spel waarbij verveelde Engelse edelen een antiekcollectie proberen samen te stellen, heeft al enkele spellenprijzen gewonnen. Ik had de naam al enkele keren gehoord en vandaag stond het bij ons op tafel. Achteraf gezien vond ik het dus best wel jammer dat ik zelf niet meespeelde...

Ten slotte neem ik aan dat Dany tevreden is met zijn aankoop. Mord im Arosa was één van de spellen die we verkochten omdat ze niet meer gespeeld werden. We gaven daarom liever onze leden de kans om ze aan een zacht prijsje over te nemen. De blokjes vielen vandaag meteen weer tweemaal van de toren en ik vermoed dat dat bij Dany vanaf nu nog veel meer zal gebeuren.

Gespeelde spellen

Carcassonne Big Box, De Vergeten Stad, Dierentuin Dobbelspel, Istanbul, King of Tokyo (2x), Lungarno, Puerto Rico, Spyfall, Takenoko, Völuspá, Adel Verpflichtet, Codenames, Mord im Arosa (2x), Navigador (2x) 

Sfeermomenten