23°C in het Parochiehuis 20160819 213909

 

Temperatuur is toch iets vreemds: 23°C lijkt fris voor de tijd van het jaar, maar als ik erbij vertel dat het over het bier ging is het al heel wat anders...

Toen ik rond 19u arriveerde om alles naar beneden te brengen in het Parochiehuis, stond ik even versteld: de bak bier die ik had klaargezet in de frigo was foetsie! Nu is dat niet zo'n ramp: er wordt alsmaar minder pils gedronken tijdens onze spellenavonden en de 24 flesjes waren nog maar een goeie maand van hun vervaldatum verwijderd. Zou een alcoholvrij alternatief misschien beter scoren? Een telefoontje naar onze kwb-voorzitter François bracht opheldering: hij was gepasseerd en zou ervoor zorgen dat ons vloeibare goud een goede bestemming ging krijgen. Schol!

 

In allerijl werden de koele frisdranken nog aangevuld met wat abdij- en ander gerstenat. De stoelen werden van de tafels gehaald en de speldozen in gereedheid gebracht voor een avond die weer een goedgevulde zaal in zich had, met deuren die pas sloten na de klok van enen.

 

Uit onze eigen collectie visten de jongste gasten vandaag Kariba op en kozen andere spelers onder meer Machi Koro en de familiespellen Ta PerudoZooloretto en Keltis. Er stonden met ColosseumLouis XIV en Isle of Skye ook weer enkele meegebrachte spellen op tafel. En Saboteur, een spel dat nog niet onze collectie zat, maar intussen wel werd aangekocht voor volgende maand. In september voorzien we immers een heus Saboteur-toernooi!

 

Sfeermomenten