Een warm welkom in de Far.IMG 9450

 

Je bent nooit te oud om een spel te spelen, ook niet op de eerste vrijdag van de maand in Jeugdhuis De Far!

22 spelers vonden de weg naar JH Far in de wijk Far West te Vilvoorde, niet slecht voor een spellenavond in de vakantiemaand juli. Inderdaad het was onze eerste spellenavond op de nieuwe locatie en ik moet zeggen, over het parochiehuis, onze vorige locatie, heb ik geen woord meer gehoord. Wij waren heel welkom en dat liet zich al snel blijken van beide kanten. De Far-bezoekers kwamen een kijkje nemen wie die nieuwe mensen waren in hun zaaltje, sommigen waagden zich aan een spel. En een aantal van onze spelers besloten de avond met een matchen kikkeren in het jeugdhuis. Van een geslaagde transfer gesproken. 
Er staan momenteel al 11 bananendozen met spelletjes in het jeugdhuis, nog 5 te gaan en de verhuis is een feit. De meest gespeelde, en ook de populairste, zijn verhuisd. Het werd dan ook een avond met klassiekers. Eén enkele tafel waagde zich aan het wat zwaardere werk met Glasstraat. Een ander tafel zocht het plezier met partygames zoals Bang en Love Letter. King of Tokyo is ook altijd weer fun, tenminste als er wat agressief gespeeld wordt, of had ik die tip niet mogen geven … Om de avond af te sluiten speelden wij nog eens Claim-it, wij weten nu dat als je dit spel speelt met 6 spelers de tijd van 45’ ruimschoots overschreden wordt en dat de winnaar altijd een verrassing is. Het was dan ook al 1u30 wanneer wij de Far verlieten. Wij voelden dat het goed zat. Nu ons nog verder organiseren en de promo-tamtam zijn werk laten doen. Spelcarrousel gaat een nieuwe, mooie toekomst tegemoet.

 

Gespeelde spellen

Celestia, Claim-it, Flash Point - Fire Rescue, Glasstraat, King of Tokyo (x3), Kingdom Builder, Lover Letter, Pinguin Hey that's my Fish (x2),  Splendor, Takenoko, Zooloretto, Coloretto, Bang (x …)

Sfeermomenten