Terug naar school, of toch niet...20170901 211602

 

In het Parochiehuis gingen de deuren open voor de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Spelcarrousel was er niet bij: wij speelden op onze nieuwe locatie.

20u15... De eerste spellenvrienden komen toe in jeugdhuis Far. Jarenlang was het de gewoonte dat ondertekende was, aangezien hij de deuren moest openen. Zo niet vanavond: de sleutels waren in handen van Els en Claudine en dus kon ik eerst thuis nog even wat laatste dingetjes afhandelen. Maar de weg naar de spellencollectie is intussen gekend en toen ik met mijn aan de bar ingeschonken Rodenbach binnenkwam tegen 20u30 stond de zaal bijgevolg al vol met tafels en zaten er een vijftiental personen te spelen. En dat was nog steeds het geval toen ik wat vroeger dan gewoonlijk weer huiswaarts trok.

In de tijd daartussen werden er weer spellen van allerlei niveau gespeeld. Zware kleppers zoals Arkham Horror (de naam alleen al!), een conceptueel spelletje Concept waarbij sommige hersenkronkels écht niet te volgen waren, wat lichtere kaartspellen als Take 5!, Boonanza en Coloretto, en uiteraard het onvolprezen Splendor.

Voor een keer werden er meer spellen van buitenaf meegebracht en gespeeld dan spellen uit de collectie... Een teken dat we nog eens op de markt moeten rondkijken? Dat wordt voer voor een coördinerende groep, iets waar we ook eens werk van moeten maken!

 

Gespeelde spellen

Boonanza, Concept, Machi Koro, Splendor (3x), Stone Age, Take 5!, Arkham Horror, Transeuropa, Samurai, Cardcassonne, Coloretto, Imhotep

Sfeermomenten