Vosje, vosje, hoe laat is het?LogoSpelcarrousel

 

Met een uitnodiging voor 20u30, een effectieve start om 20u15 en een overrompeling om 20u00 weet de voorzitter het ook even niet meer...

Voor de eerste spellenavond van het jaar hadden we wat hapjes en drank voorzien en daarom in de uitnodiging 20u30 vermeld als startuur - zo konden we alles nog op ons gemak op tafel zetten. Alleen stond de grote meerderheid van de spelers van vanavond wel al voor de deur om 20u00, klaar voor de aftrap van onze eerste echte eigen activiteit.

Tijdens een toost op het nieuwe jaar werd nog eens samengevat wat er de voorbije maanden bewogen heeft en in welke richting dat dan was. Een feitelijke vereniging dus, waar uiteraard ook een bestuur bij hoort. Freek (de spelverantwoordelijke) was vanavond jammer genoeg ziek en kon er niet bij zijn, bijgevolg moesten we het voor een keer stellen met Eric (de communicatieverantwoordelijke), Christof (de penningmeester), Eva (de secretaris) en Koen (de voorzitter). We presenteerden een huishoudelijk reglement waar we eens goed mee konden lachen (met de achtergrond alleszins) en de eerste meerbeurtenkaarten (waarvan de allereerste met de dank van het bestuur aan Jan werd geschonken).

En dan konden we met z'n vijfentwintigen beginnen aan Splendor en consorten. Er waren weer wat nieuwe titels meegebracht, zoals Rajas of the Ganges en De ontembare stad. Uit de eigen collectie werd één van onze recentste aanwinsten, Fabelfruit, uit de folie gehaald en speelden we eindelijk eens Uskoci, een eenvoudig kaartspel waarbij je continu je medepiraten aan het pesten bent. En tussendoor knoopten we weer aan met de tombolatraditie, waarbij er verondersteld werd dat de penningmeester een onschuldige hand heeft, maar hij toch mooi het lot van onze communicatieverantwoordelijke uit de doos viste.

 

Gespeelde spellen

Ave Caesar, Kolonisten van Catan: Basisspel, Kolonisten van Catan: Steden en Ridders, Dixit, Fabelfruit, Istanbul, Machiavelli, Mondo, Stone Age, Uskoci, De ontembare stad, Rajas of the Ganges, Vegas en uiteraard... Splendor (2x)

Sfeermomenten