Op de eerste dag van het nieuwe jaar, sta ik met mijn wensjes klaar.
DIMG 1472

 

Aan allen een voorspoedig 2019 vol spelplezier!

Op de spellenavond van januari is de zaal naar gewoonte goed gevuld. Dat het volop kerstvakantie is, er nieuwjaarswensen worden uitgedeeld en het jaar wordt ingezet met een glaasje (non-alcoholische) bubbels zal daar zeker geen kwaad aan doen. Maar na het semi-verplichte welkomstwoordje van de voorzitter is iedereen toch blij om samen aan tafel een gezelschapsspel te spelen.

Deze maand stonden er weer enkele nieuwe aanwinsten in de kijker. Bij De kwakzalvers van Kakelenburg kwamen er knallende ketels aan te pas, in Blue Lagoon werd nieuwjaar gevierd vanop de Polynesische eilanden. Intussen lijkt Downforce aan een snelle opmars bezig richting de kop van ons jaarklassement, al werd ook de nummer 1 van 2018 - Skip Bo, dat tot nu toe zelfs niet in onze collectie zat! - vijfmaal gespeeld.

Traditioneel was er ook weer een tafel waar een avondvullend spel werd gespeeld. Deze keer ging het om Terraforming Mars, aangevuld met de Venus next-uitbreiding. Hopelijk konden de spelers zich voldoende concentreren, want aan de tafel ernaast werd er met Pit om ter luidst geroepen (en gebriest tijdens een paardenronde).

De sfeer zat er goed in, zo zien we het graag!

Gespeelde spellen

blue lagoon, downforce (5x), de kolonistan van catan: opkomst van de inca's, imperial settlers, keltis, kwakzalvers van kakelenburg, pit, railroad ink: deep blue edition, skip bo (5x), terraforming mars (+venus next), the game

Sfeermomenten