Zaterdag 23 februari ging de jaarlijkse spelmarathon weer door. Niet enkel de oude vertrouwde gezichten maar ook enkele nieuwe leden zakten af naar jeugdhuis de Far om één of meerdere gezelschapsspellen te spelen.

En dat er meerdere spellen gespeeld zijn, hebben we geweten: meer dan 35 verschillende spellen werden bovengehaald (soms voor meerdere sessies). Er waren weer enkele klassiekers (Azul, de kolonisten van Catan, Splendor; Ticket to Ride), de party games (Codenames, Valse Motten, jungle speed) en de iets ‘zwaardere’ spellen (Shadows over Camelot, adventures: temple of chat,..) van de partij.

Niet enkel in de zaal werd er gespeeld, maar ook aan de toog werd er af en toe eens gespeeld. Het overgrote deel van de tijd werd daar echter doorgebracht met het spijzen van de hongerigen (met croques en cake) of het laven van de dorstigen. Hiervoor konden we rekenen op de hulp van enkele vrijwilligers om dit alles in goede banen te leiden (waarvoor het bestuur hen wenst te bedanken).

Om 8 uur ’s avonds werd Shadows over Camelot boven gehaald. Hierin werden de spelers terug gekatapulteerd naar de middeleeuwen en probeerden ze als ridders van de ronde tafel allerlei opdrachten tot en goed einde te brengen.

In dit verslag vind je al enkele foto’s terug van de afgelopen spelmarathon. Je kan ook nog meer foto’s terug vinden in het artikel in Het Laatste Nieuws over de spelmarathon.

 

Gespeelde spellen

Azul (3x), Catan: Opkomst van de Inca’s (3x), PIT (3x), Qwirkle (3x), Downforce (2x), de kolonisten van Catan (2x), Shadows over Camelot (2x), Concept, Codenames, Jungle speed, 7 wonders:duel, Splendor, Taj, Ticket to Ride: Europe, Subatomic,… .

 

Sfeerbeelden