Spellenclub Spelcarrousel?
Spelcarrousel is een Vilvoordse organisatie die maandelijks jong en oud verwelkomt om samen gezelschapsspellen te spelen.
Enkele vrijwilligers, zelf spelfanaten, zorgen ervoor dat er steeds een gevarieerd aanbod beschikbaar is.
 
Daarbij kan men in onze collectie vooral spellen terugvinden die ook toegankelijk zijn voor nieuwe deelnemers (bv. Kolonisten van Catan, Carcassonne, Splendor, Celestia), maar is er ook ruimte voor avondvullende titels en hebben de deelnemers de mogelijkheid om eigen spellen voor te bereiden en te spelen.
Kijk gerust naar onze spellenlijst voor een overzicht van onze spellen.
 
De meeste van onze leden komen uit Vilvoorde of omgeving, al komen regelmatig mensen spelen uit de bredere regio rond Brussel, Mechelen, Aalst of Leuven.
 

Praktisch

Wij komen elke 1ste vrijdag van de maand samen vanaf 20u15 tot rond middernacht.
Plaats van het gebeuren: JH Far, Gevaertstraat 22, 1800 Vilvoorde
Het zaaltje waar we spelen is bereikbaar via het paadje rechts van de kerk:
Kerk Ingang
 
Lid worden is gratis, meer informatie hierover vind je in ons huishoudelijk reglement.

 

Om onze spellenkast op tijd en stond te kunnen vernieuwen vragen wij aan de deelnemers 1,00 € per avond.
In het naastgelegen lokaaltje zijn er aan de bar van Jeugdhuis Far dranken en versnaperingen te verkrijgen aan democratische prijzen.
Waar liggen onze wortels?

Het startte als een eenmalige kwb-activiteit in 2008, maar wij hadden snel de smaak te pakken. De maandelijkse kaartavond op het kwb-jaarprogramma werd vervangen door een maandelijkse gezelschapsspellenavond. Wij kochten een tiental spellen zoals: Agricola, Boonanza, Tai Pan, Caylus, Santoska, Ticket to ride Europe, e.a.. Onze eerste spelavonden - die doorgingen op de zolder van het ACV-gebouw in de Toekomststraat - kenden een wisselend succes, maar wij zagen ons spelerspubliek toch stilaan groeien. 

Wij zagen hierin de kans om in Vilvoorde met iets nieuws uit te pakken. De eerste gesprekken om deze nieuwe activiteit uit te bouwen vonden plaats, ideeën groeiden en kregen stilaan vorm. Er werden afspraken gemaakt om de organisatie mogelijk te maken, iemand (met dank aan Jurgen) bood zich spontaan aan om te helpen met de website. Er kwamen ook vanaf het najaar 2009 wat meer spelers op onze spelavonden dus kregen wij nog meer moed om er tegenaan te gaan. Sinds januari 2010 gaan onze spelavonden door onder de huidige naam, die met een knipoog verwijst naar de bijzondere rol die paarden in onze stad innemen. 

Van januari 2011 tot juni 2017 vonden we ons onderkomen in het Parochiehuis in de Guldenschaapstraat. In de loop der jaren leerden we naast heel wat nieuwe spellen ook heel wat nieuwe spelers kennen. Maar de tijden evolueren natuurlijk en toen we na 6 jaar vernamen dat de deuren van het Parochiehuis voorgoed zouden sluiten, was de tijd aangebroken om te beslissen welke richting we zouden uitgaan. Na een jarenlange werking onder de vleugels van kwb Centrum Vilvoorde, spelen we vanaf januari 2018 dus verder als een eigen vereniging.

Wat vinden we belangrijk?

Bij ons is iedereen welkom, al richten wij ons voornamelijk tot jongeren en volwassenen. Het maakt niet uit met hoeveel mensen je komt, wij vinden altijd wel een tafel en een spel voor u. Wij willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om te proeven van het betere gezelschapsspel. En misschien word je, net als wij, ook gebeten door het spelvirus. Een gezelschapsspel spelen doe je meestal niet alleen, dus het schept kansen tot ontmoeting, ontspanning en gezelligheid.

Wat kun je bij ons vinden?

Eén van onze betrachtingen is om een breed gamma aan spellen aan bod te laten komen tijdens onze spellenavonden. Zo hebben wij bordspellen, kaartspellen, dobbelspellen, legspellen, coöperatieve spellen, familiespellen, partyspellen, enz. ... Of je een liefhebber bent van tactiek, geluk, bluf, handel drijven, of gewoon van lachen en plezier maken, bij ons kom je aan je trekken. Wij zijn geen freaks die elk nieuw spel dat op de markt komt absoluut willen aanschaffen, maar proberen de goede spellen er uit te pikken en aan onze lijst toe te voegen. Verder proberen wij onze spellenavonden te organiseren in een gezellige sfeer, zodat u zich snel thuisvoelt. Wij zorgen voor enkele vrijwilligers die bereid zijn om het aanbod aan spellen aan u uit te leggen.