Spelcarrousel

met de steun van stad Vilvoorde

Spelmarathon 22 september 2018

De 12 uren van SpelcarrouselDSC04714

 

 

Om organisatorische redenen vond onze spelmarathon dit jaar niet in februari plaats, maar in september. Een periode waarin er toch nog wat vakantiegangers zijn, al mochten we om middernacht afklokken met toch het dubbele aantal deelnemers van op een gewone spellenavond. En dan zijn er waarschijnlijk nog wat spelers binnengeglipt langs één van beide ingangen zonder dat ze op de lijst aangeduid werden.

's Middags merkte het bestuur al snel dat 12 uur toch wat te vroeg is om eraan te beginnen. Met z'n zessen begonnen we dan maar aan een drankje en een stuk cake, terwijl de croques en tomatengroentensoep al geprepareerd werden. Een eerste spelletje werd op tafel gezet, maar het was pas tegen 14 uur dat de zaal stilaan begon vol te stromen. 

Er werden uiteraard een pak spellen gespeeld, tot aan de toog toe (waar enkel Hive en Cards against humanity zich toe leenden), met drie keer een onderbreking waarbij de onschuldige hand van Freek een winnaar kon gelukkig maken met een tombolaprijs.

We hebben alvast onthouden dat spelen op zaterdagnamiddag voor herhaling vatbaar is, en zetten dit dan ook op de bestuursagenda om te zien wat er voor 2019 mogelijk is. Enkele extra, kortere weekendactiviteiten misschien? 

Gespeelde spellen

7 wonders, Azul, Camel up, Can't stop, Cards against humanity, Cartagena, Codenames, Legenden van andor, Dominion intrige, Five tribes, Flash point: fire rescue, Frank's zoo, Grabbelkaas (2x), Hive (2x), Imhotep, King of tokyo (4x), Kolonisten van de lage landen, Machi koro, Mondo, Nmbr 9, Pecunia non olet, Qin, Ra, Red 7, River dragons, Room 25 (2x), Saboteur (3x), San juan, Splendor (2x), Take 5, The mind (2x), Ticket to ride new york, Tiny epic galaxies, Toffe peren, Village

Sfeermomenten