Spelcarrousel

met de steun van stad Vilvoorde

Spellenavond 7 augustus 2020

Digitale spellenavond, Hittegolf editie

Een combinatie van een hittegolf en de Coronacrisis vergt heel wat van onze leden. Waarom dan geen digitale spellenavond organiseren om de gedachten te verzetten.

Op vrijdag 7 augustus was het weer verzamelen geblazen achter de PC of laptop voor een digitale spelavond. Deze keer hadden we niet enkel af te rekenen met de Coronacrisis, maar was er ook een ware hittegolf aan de gang. Vele van onze leden zaten buiten op het terras (als de WIFI het toeliet) of binnen in de bureau met liters gekoelde drank in de aanslag.

Aangezien er de vorige spelavond Castles of Burgundy in de smaak viel, werd het deze avond opnieuw gespeeld. Deze keer was het zo mogelijk nog spannender dan de vorige spelavond, aangezien het gelijk opging tot het bittere einde met een gelijkstand in de score als gevolg. Waar je dan normaal gezien in de spelregels moet duiken om te zien wat de doorslag geeft, doet Yucata dat automatisch voor de spelers (de spelregels werden er toch nog eens bijgenomen om te begrijpen wat de doorslag gegeven had).

Ook spelers die graag met de drukkende hitte een lichter spel wilden spellen, kwamen aan hun trekken op deze digitale spelavond. Steden bouwen met Machi Koro, Egyptische bouwwerken optrekken in Imhotep of je geluk beproeven in de casino's van Las Vegas, er was voor iedereen wat wils.

Na enkele uren spelplezier konden we tevreden deze digitale editie met één muisklik afsluiten.

Zoals de vorige editie kunnen we niet echt sfeerbeelden van de digitale spelavond tonen. Maar we hebben toch enkele schermafbeeldingen kunnen maken van de verschillende spellen.

Gespeelde spellen

Castles of Burgundy, Machi Koro (2x), Las Vegas, Imhotep,... 

Sfeermomenten