Spelavond 6 mei 2022: Ontdek Mid & Zuid-Amerika editie

Deze spelavond ontdekten we enkele spellen met die zich afspeelden in Mid- en Zuid-Amerika.

Voor de spelavond van mei besteden we wat extra aandacht aan enkele van onze recente aanwinsten in de spelcollectie: De Zoektocht naar Eldorado en Teotihuacan: Stad der Goden. Tijdens de zoektocht naar Eldorado moesten onze leden met behulp van hun reisgezellen (je kaarten) zich zo snel mogelijk een weg banen door de jungle om de verloren stad van Eldorado te vinden. Dit spel viel zeer in de smaak, aangezien dit meerdere malen tijdens de spelavond op tafel werd gelegd. Leden die graag een steviger spel wilden spelen, konden hun hart ophalen in Teotihuacan. In dit spel kropen ze in de huid van architecten die zoveel mogelijk faam proberen te verzamelen door huizen tempels en uiteindelijk de machtige piramide van de zon te bouwen.

Buiten deze 2 spellen werden er ook nog enkel ander spellen op tafel gelegd. Zowel de luchtigere spelen zoals Skip-bo, Dixit of Valse Motten als enkele klassiekers zoals Azul, het Dorp en het Stenen Tijdperk kwamen ook aan bod. Er waren  dusspellen om onze leden een hele avond bezig te houden, zodat ze op het einde van de avond tevreden terug naar huis konden gaan.

 

Gespeelde spellen

Azul, Celestia, Dixit, het Stenen Tijdperk, Splendor, Sushi-Go Party, Ticket to Ride: Londen, Teotihuacan: Stad der Goden, Valse Motten, de Zoektocht naar Eldorado (3x),...

 

Sfeermomenten