Spelcarrousel

met de steun van stad Vilvoorde

Spellenavond 3 januari 2020

Na 10 jaar nog altijd niet uitgespeeld

 Op vrijdag 3 januari was het verzamelen geblazen in het zaaltje van jeugdhuis de Far om voor de traditionele nieuwjaarsreceptie van Spelcarrousel Vilvoorde. Dit jaar konden we niet enkel het nieuwe jaar vieren, maar ook het 10 jarig bestaan van de club. Tijdens de receptie werd er dus niet alleen teruggeblikt op het afgelopen jaar, maar konden we ook nog herinnering opgehaald van de allereerste spellenavonden.

Na de speech van de voorzitter en enkele drankjes en versnapering was het tijd voor de eigenlijke spelavond. Deze keer stonden de volgende 2 spellen in de schijnwerper:

  • Safe & Partners: In dit spel van 1986 staan de spelers aan het hoofd van de geheime inlichtingendienst. Ze proberen een kluis proberen te kraken en zoveel mogelijk informatie te verzamelen 
  • Holmes' Horror Hotel: in dit spel proberen de spelers de seriemoordenaar Holmes te ontmaskeren in een oud hotel vol met vakuilen en doodlopende gangen.

Buiten deze 2 spellen, werden er nog verschillende ander spellen op tafel gelegd: van Grabbelkaas voor de kleinsten, over Hadara voor hen die graag beschavingen opbouwen, tot Codenames voor hen die nog in een feeststemming waren.

Ook enkele andere klassiekers zoals Ticket to Ride: Europe, Machi Koro, Can't Stop en Splendor werden gespeeld.

Gespeelde spellen

Codenames (6x), Safe & Partners (4x), Holmes' Horror Hotel (4x), Suchi Go Party (2x), Can't Stop, Hadara, Machi Koro, Cities of Splendor, Keltis Dobbelspel, Qwirkle, Grabbelkaas,...

Sfeermomenten