Spelcarrousel

met de steun van stad Vilvoorde

Coronavirus - gevolgen voor Spelcarrousel

pandemieSARS-CoV-2, algemeen bekend als 'het coronavirus', heeft nu ook gevolgen voor Spelcarrousel. Vanavond werd er (niet geheel onverwacht) een mail uitgestuurd door De Far, waarin wordt gemeld dat de federatie van jeugdhuizen adviseert om de jeugdhuizen te sluiten tot en met 31 maart.

De Far én Spelcarrousel willen solidair zijn met alle personen in onze samenleving. We wensen onze burgerplicht na te komen en voor elkaar zorg te dragen door het virus zo min mogelijk de kans te geven zich te verspreiden.

De extra spellenavond van 14/03 zal dus niet doorgaan. Voor de komende activiteiten wachten we af wat de nabije toekomst ons brengt...

 

 

UPDATE 18/03: Intussen weten we dat ook de spellenavond van 03/04 zal niet doorgaan en de verwachtingen zijn dat minstens één verdere annulatie zal volgen. We houden jullie op de hoogte via site, nieuwsbrief en Facebook-groep...

UPDATE 24/03: Inmiddels weten we dat de jeugdhuizen moeten sluiten tot het einde van de paasvakantie en onze extra spellenavond van 11/04 niet kan doorgaan. Vanmiddag was er daarnaast een mededeling op de site van de stad Vilvoorde dat evenementen van alle organisatoren worden geannuleerd tot eind juni. Er werd daarbij echter niets vermeld over activiteiten die niet op publiek terrein plaatsvinden en niet voor extra hinder zorgen (m.a.w. die je niet via het evenementenloket moet aanvragen). Voor mei en juni blijft het dus nog even koffiedik kijken.

Afscheid van het Parochiehuis...

De volgende spellenavond van Spelcarrousel zal doorgaan op

Vrijdag 16 juni 2017 vanaf 19u30

Locatie: Parochiehuis, Guldenschaapstraat 27, Vilvoorde

Voor de laatste keer in het Parochiehuis, aangezien het gebouw verkocht werd...

 

Spellenavond met toernooi Saboteur

Toernooi saboteur v5

 

Jawel, een toernooi! Bart V.H. wist via 999 Games de hand te leggen op wat promomateriaal.

Dat mag hij uitdelen aan de winnaars van een toernooi, en wie zijn wij om hem dan te willen saboteren...?

 

De deuren gaan zoals gewoonlijk open om 19u30, en na het inschrijven kunnen de geïnteresseerden meedingen naar de te winnen goodies.

Nieuw in de collectie: Saboteur

Saboteur (aankoop door Spelcarrousel)
Spel van Fréderic Moyersoen uitgegeven door 999 Games
Kaartspel voor 3 tot 10 spelers vanaf 8 jaar, speelduur 30 minuten

Saboteur
Een groep schatgravende dwergen hakt zijn weg door de harde rots van een massieve berg. Er zijn echte goudzoekers, maar ook saboteurs, die hen willen hinderen. Beide groepen proberen hun odel te bereiken door elkaar te helpen, ook al kunnen ze alleen maar raden wie hun makkers zijn. Als de goudzoekers de schat vinden, worden ze rijkelijk beloond en krijgen de saboteurs niets. Maar als de schat niet wordt gevonden, winnen de saboteurs en krijgen de schatgravers niets! Pas aan het einde van een ronde maken de spelers hun rollen bekend. Wie na drie ronden de meeste goudstukken heeft, wint het spel.

Nieuw in de collectie: Concept

Concept (aankoop door Spelcarrousel)
Spel van Alain Rivollet & Gaëtan Beaujannot uitgegeven door Repos Production

Party spel voor 4 spelers en meer, vanaf 10 jaar, duur 40 min.
Concept, communiceren zonder te praten!
Laat honderden voorwerpen, personages en titels raden door universele iconen te combineren.
Een team van 2 spelers, tafelburen, kits een woord dat de andere spelers moeten raden. Ze overleggen en plaatsen samen, op een oordeelkundige manier, schijven op de iconen van het bord. De speler die het woord raadt en het team dat het woord heeft laten raden, winnen overwinningspunten.